17 de juny 2007

LA CARN ES FA MAR

7- NENÚFARS DINS LA MAR. No veis com creixen selves i clívies, deserts i sets dins mar? No veis com volen pells d’amor i universos de lluita dins mar? No veis l’instant del llamp que apareix dins la veu de la cantadora marina? No veis com la carn es fa mar i la veu es fa ona i el gra de veu és un desert que ens umpl d’oasis? No veis la vida bategant sempre seguit en la veu de la cantadora de mar?

Biel Mesquida

L’origen dels interrogants que planteja en Biel Mesquida té un nom propi: Maria del Mar Bonet. Les respostes afirmatives posades en reguitzell les he descobert lligades amb nusos mariners als ulls del Jaume Subirana i la Bruna, a la boca oberta de Marina Rossell, al somriure encisat de Josep Tero, i als palmells de les mans de tanta altra gent que ahir i avui han estat testimonis de com "la carn es feia mar" en el Palau de la Música Catalana. Gràcies per ser-hi.

Si llegiu en veu alta el text sencer del Biel, us adonareu que totes les respostes afirmatives s'amaguen en la música de les paraules que han bastit les preguntes.

PS, Ens digueren que el concert d'ahir el passarien avui pel Canal 33 a les 23:00 h., però a la web de TV3 anuncien a la mateixa hora un concert de "Els Pets". Em sembla que van errats. Si de veres emeten el "Viatge musical per la Mediterrània" de la Maria del Mar i l'OSV, també podreu respondre al Biel. Sort.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que et vem veure i tu ens vas veure, sobretot a la primera part. I ahir a la nit van passar el concert pel 33. Per mi era una mica massa ensucrat, i les llums i tot. Però està clar que té la seva gràcia, aquest pianista el Dani Espasa m'encanta, i què n'opines del Xavier Puig?
Anna

Anònim ha dit...

Et vaig veure? A on? . Més que ensucrat, el que hi mancaven eren temes una mica més desacomplexats pel que fa al ritme, és cert.Pel que fa a la feina de TV3, decebedora, no en tenen ni idea de retransmetre concerts, ni a nivell de so, ni a nivell de càmeres. En Xavier Puig és un director amb molt de futur: va assajar aquest programa de manera molt competent i rigurosa, sense esgotar els músics, molt satifets d ela feina que ha fet. Pots dir que li manca brillantor, però això s'agafa amb l'experiència, i no només de concerts, sinó de la vida.

Salutacions

Anònim ha dit...

A veure Tacet!Erem a la fila num.5. just davant teu.Buff...m'alleuja veure que no estàs enamorat de la Maria del Mar Bonet...(perdona per la familiaritat, però això de l'internet)
Tu tens cabell? M'he equivocat abans amb el Carles Puig...el confonc amb un pianista...bé el fet és que em sembla super intel.ligent, jo vaig treballar amb ell amb L'escuraxemeneies de Britten i em va encantar, però amb la meva curta experiència amb directors...tenia ganes de saber què n'opinaves. Gràcies,
Na

Anònim ha dit...

A veure,Anna, com volies que et reconegués si no sé la cara que fas, o si tens cabell o, com jo,deixes de tenir-ne? Jugues amb avantatge. I no, no estic enemorat de la Maria del Mar Bonet, però en el panorama actual farcit de cantants amb un coeficient intel·lectual sota mínims, i amb un concepte extraterrestre de l'afinació i del color de la veu, -i ja no parlo de la soporífera qualitat melòdica dels seus temes-, donc la veritat, la Maria del Mar Bonet és un luxe.

Salutacions