13 de jul. 2005

JB

El 2 de desembre de 1889, Theo Wangemann va enregistrar a Viena, a casa del Dr. Richard Fellinger, a Johannes Brahms interpretant al piano la seva Dansa Hongaresa n.1. Els mitòmans consideren que la veu en la frontera del crit que presenta l'enregistrament pertany al compositor, i, segons aquest parer, així la tradueixen emparant-se en l'ínfima qualitat del registre per evitar ser contradits: "Ich bin Dr. Brahms, Johannes Brahms".

Altres, però, descreguts, consideren que qui parla és el Dr. Fellinger. Així, després d'eliminar amb un producte antimites la pols del temps transcorregut , transcriuen les paraules d'una manera d'acord amb el seu pensament: "Haus von Herrn Dr. Fellinger. Bei Herrn Dr. Brahms, Johannes Brahms." El que ningú no posa en dubte és que el piano que sona, que s'intueix més que s'escolta, el toca Brahms en persona.

Sigui o no la veu del compositor alemany, en qualsevol cas haurem aprés que aquesta manera tan peculiar de presentar-se, el cognom abans del nom, no la va inventar Bond, James Bond, sinó un músic amb les mateixes inicials, JB: Brahms, Johannes Brahms.

Si desitges esbrinar el nombre de "mitomanococos" de la teva sang, només ha de punxar-te el dit índex amb l'enllaç que trobaràs al final d'aquest text. Una vegada oberta la porta que et comunica amb un cèlebre compositor del passat, de seguida el Servei de Salut del teu cervell et farà saber si pateixes la fascinació febril de l'arqueòleg, que se'ns apareix a tots els qui ens hem declarat víctimes d'una malaltia a temps parcial directament relacionada amb la fantasia, i tan inevitable com la grip a l'hivern o l'al·lèrgia primaveral: la mitomania. Salut.

La veu de Brahms