14 de maig 2007

ELS MOSSOS DE LA MÚSICA

La música simfònica s'està revelant com un recurs òptim per a lluitar contra la delinqüència a les estacions de metro del Regne Unit. Mike Parker, director general de Nexus, l'empresa que gestiona el transport públic a la zona de Newcastle, ha declarat a la BBC que des que el 1997 els altaveus del metro van començar a difondre música de Bach, Mozart i Beethoven "s'ha reduït de manera considerable el comportament antisocial de les bandes de joves."

Nexus va ser la primera empresa que va posar en pràctica aquest sistema a Europa, important-lo de Montreal, Canadà. Però no n'ha estat l'única: l'any passat, London Underground (LU) va programar música de Mozart, i àries d'òpera interpretades per Pavarotti en algunes estacions de Londres. Des d'aleshores, segons dades de la policia, el nombre de delictes comesos a la xarxa del metro durant el 2005 va disminuir un 25% en comparació amb anys anteriors.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahà! Bon argument per rebatre aquells, entre puristes i esnobs, que fan fàstics de la música en metros i trens. M'ho arribo a creure i tot, que funcioni. Però em queda un dubte: ¿i els que porten enganxat a les orelles --i a les connexions neuronals-- heavy metal (o similars) a grans decibels?

Anònim ha dit...

teresa, tens raó, i cada cop hi ha més gent enganxada al ipods. He rebut la notícia amb escepticisme, la veritat.